KAYSERİ / YEŞİLHİSAR - Şehit Kübra Doğanay Fen Lisesi

Mrt

Okul Ortaklığı Projesi kapsamında uygulama takvimi doğrultusunda okulumuz öğrencileri ,Doğanay Değerler Kulübü ile 06.03.2024 tarihinde kardeş okulumuz Derbentbaşı ilkokulunu ziyaret etmiştir.

Mrt

Kardeş Okul Nazilli Fen Lisesi ile 18 Mart 2024 tarihinde Okul Ortaklığı Projesi kapsamında ortak sınavlar yapıldı

Mrt

2024 yılı sivil savunma tatbikatı gerçekleştirildi.

Mrt

Kardeş okulumuz Nzilli Fen lisesi ile okul şampiyonları arası satranç turnuvası yapılmıştır

Mrt

Kardeş okulumuz Nazilli Fen Lisesi öğrencileri ile ortak soru havuzu oluşturulmuş ve ortak sınav denmeleeri yapılmıştır

Okul Aile Birliği Toplantısı duyurusu

Eyl

Okulumuz memurlarından Zeki BAYRAK emekli olmuştur. Kendisine yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür eder yeni hayatında mutluluklar dileriz

Tem

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZUNUN DETAYLI BİR ŞEKİLDE OKUNUP İNCELENMESİ VE GEREKLİ MATBUU EVRAKLARIN ÇIKTISI ALINARAK DOLDURULUP, KAYIT ESNASINDA HAZIR BULUNDURULMASI GEREKMEKTEDİR. KAYIT ESNASINDA YOĞUNLUK  VE KARIŞIKLIK YAŞANMAMASI İÇİN GEREKLİ HAZIRLIKLARIN YAPILMASI RİCA OLUNUR.

Çalıkuşu Kayseri e-Dergi 9. Sayı

Tem

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZUNUN DETAYLI BİR ŞEKİLDE OKUNUP İNCELENMESİ VE GEREKLİ MATBUU EVRAKLARIN ÇIKTISI ALINARAK DOLDURULUP, KAYIT ESNASINDA HAZIR BULUNDURULMASI GEREKMEKTEDİR.  YOĞUNLUK  VE KARIŞIKLIK YAŞANMAMASI İÇİN GEREKLİ HAZIRLIKLARIN YAPILMASI RİCA OLUNUR.

Mrt

Okulumuzda "Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası" etkinlikleri kapsamında Nevruz Bayramı kutlandı.

Okulun bahçesinde düzenlenen programda saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı, şiirler ve metinler okundu.

Nevruzun, Türk dünyasında Göktürkler'in Ergenekon'dan çıkışı ve 12 hayvanlı Türk takviminde yeni yılın başlangıcı olarak geçmişten bugüne kutlanmaya devam edilen, tabiat ile iç içe, kucak kucağa yaşayan, toprağı "ana" olarak vasıflandıran ve Türk'ün düşünce sisteminde "baharın gelişi müjdecisi" olarak kabul edilen bir bayram olduğu belirtildi.  Okul bahçesinde yakılan Nevruz ateşi ve ateşin üzerinden atlanarak Nevruz geleneklerinin yinelenmesi ile devam etti.

Etkinlikler kapsamında okul personeli, öğretmenler ve öğrencileri arasında yapılan geleneksel çuval yarışı, halat çekme ve yumurta yarışlarının ardından program sona erdi.